Kontakta oss

UTRIKES

Goda resultat för nytt kinesiskt Covid 19-vaccin

Publicerat

den

CORONAKRISEN   Ett nytt kinesiskt vaccin har visat sig ge hundraprocentigt skydd mot Coronavirus. Nu går forskningen in i nästa fas. Det rapporterar flera internationella medier.

Det kinesiska företaget China National Biotech Group har sedan pandemins utbrott bedrivit forskning för att ta fram ett vaccin mot det nya Coronaviruset. Kliniska tester har genomförts på en forskningsgrupp bestående av över tusen frivilliga. Bland dessa har samtliga individer som mottagit två doser inom loppet av en månad utvecklat anti-kroppar.

Forskningen går nu officiellt in i sin tredje fas. Om allt går vägen, så förväntas ett färdigt vaccin komma ut på marknaden i slutet av 2020. Dock så menar experter att allt hänger på vilka resultat som den tredje fasen av forskningen utmynnar i.

– Resultaten från fas ett- och två av de kliniska testerna gav uppmuntrande resultat. Dock så är den tredje fasen kritisk för vidare forskning och utveckling av vaccinet, säger den medicinska analytikern Chen Qiaoshan, till Beijing Review.

Emil Tholander
redaktionen@aktuelltfokus.se