Kontakta oss

INRIKES

Toppchefer vaccinerade men hemtjänsten får vänta i Kävlinge

Publicerat

den

Foto: Lisa Ferdinando

KÄVLINGE   Vaccinfusk upptäckt i ytterligare en högerstyrd kommun. Toppcheferna inom äldreomsorgen blev vaccinerade men hemtjänstpersonalen blev utan. Några repressalier för cheferna är inte att vänta.

Ytterligare fall av fusk med coronavaccinet har uppdagats ute i kommunerna. Den här gången i högerstyrda Kävlinge där åtta toppchefer inom äldreomsorgen ska ha fått vaccinet före hemtjänstpersonal och andra prioriterade grupper. Det rapporterar Aftonbladet.

Inga repressalier

Några repressalier för cheferna är inte att vänta. Från kommunens sida säger man att man nu har förtydligat vem ska bli vaccinerade och när. I övrigt försöker kommunen släta över vaccinfusket genom att likna chefernas agerande vid ett misstag.

– Det hade blivit osäkerhet kring den här benämningen ”omvårdnadsnära arbete”. Vilket jag tycker är tydligt, för det är ju inte chefer, de är ju inte inne och gör det omvårdnadsnära arbetet. Men utifrån att de har sin basplacering ute i verksamheten, nära de boende och nära medarbetare, därav hade det hänt. Men det är helt fel. Tack och lov att vi upptäckte det, säger Ann-Louise Christensen, chef över omsorgsförvaltningen i Kävlinge.

Aktuellt Fokus granskning av vaccinfusket ute i kommunerna visar att högerstyrda och mittenstyrda kommuner dominerar de drabbade kommuner. Klicka här för att se listan över drabbade kommuner.

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se