Kontakta oss

INRIKES

Hanif Bali (m) likställer afghanska ungdomar med terrornazister

Publicerat

den

INRIKES Moderaternas riksdagsledamot Hanif Bali likställer afghanska flyktingungdomar med den terrorkopplade nazistorganisationen Nordiska Motståndsrörelsen.

När Moderaternas riksdagsledamot Hanif Bali försöker raljera mot Centerledaren Annie Lööf på Twitter, likställer han de afghanska ungdomarna på Norra Bantorget i Stockholm med den terrorkopplade nazistorganisationen Nordiska Motståndsrörelsen.

”Tveeggat svärd- de som avkräver polis raida tillståndslös nazidemo kräver defacto detsamma med Afghandemot.’ skriver den moderata riksdagsledamoten.

Likställandet av de afghanska ungdomarna och den våldsamma nazistorganisationen kom efter att Centerledaren Annie Lööf skrivit att polisen borde agerat mot NMR:s våldsamma tillika icke tillståndsgivna nazistmarsch som genomfördes i Göteborg igår. Under marschen gav sig nazisterna på förbipasserande människor, fotografer och även poliser. Videoklipp på Youtube visar bland annat hur NMR-nazisterna blockerade polisen med sköldar och ryckte tag i flera poliser utan att polisen ingrep.

Nordiska Motståndsrörelsen är Skandinaviens mest våldsamma nazistorganisation. Den är uttalat revolutionär, militant och flera NMR-medlemmar är dömda för grova brott som mord, dråp och mordförsök. Tidigare i år dömdes tre NMR-nazister för tre bomber som placerades ut på olika ställen i Göteborg i vintras. Den ena bomben exploderade utanför vänsterlokalen Syndikalistiskt Forum medan de andra två placerades vid boenden för nyanlända flyktingar.

De afghanska ungdomarna på Norra Bantorget sittstrejkar i protest mot utvisningarna till Afghanistan samt mot de sociala orättvisor som drabbar svenska pensionärer och unga, funktionshindrade och patienter.

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se