Kontakta oss

INRIKES

Här äger Ulla Andersson Sverigedemokraterna i välfärdsdebatten!

Publicerat

den

Faksimil: Riksdagen.se

INRIKES Idag debatterade riksdagen regeringens förslag om tillstånd för skattefinansierad finansiering inom välfärden. Under debatten hyllade Sverigedemokraternas finansministerkandidat riskkapitalismen vilket föranleddes av att Vänsterpartiets Ulla Andersson kallade SD-toppen för ”lydig dräng åt riskkapitalisterna”.

När Sverigedemokraternas finansministerkandidat Oscar Sjöstedt debatterade skattefinansierade riskkapitalister i välfärden tidigare idag, gick han ut och förklarade att han tycker att riskkapital är bra och att han inte har något emot möten med riskkapitalisterna.

– Jag har inte haft ett enda möte med en riskkapitalist. Men de får gärna höra av sig, för jag har inga problem att träffa dem. Riskkapital är generellt bra, och många företag hade inte kunnat starta utan tillgång till riskkapital. Jag har inget emot riskkapitalister, men jag har inte haft något möte med dem – än i alla fall.

Så sa Sverigedemokraternas finansministerkandidat Oscar Sjöstedt i riksdagens talarstol tidigare idag. Sjöstedts uttalande kom som ett svar på Vänsterpartiets Ulla Andersson känga till Sverigedemokraterna där hon kallade Oscar Sjöstedt för lydig dräng åt riskkapitalisterna och drog upp de hemliga möten som skett mellan välfärdslobbyister och SD.

– Anser Oscar Sjöstedt att det är rimligt att skattemedel används till lobbyism? Jag frågar eftersom Sverigedemokraterna troligtvis är experter i denna fråga. Var det inte just i era korridorer riskkapitalisterna sprang för fullt för att få er att ändra er i denna fråga? Och nu står du här som en lydig dräng åt riskkapitalisterna och försvarar dem med hull och hår för att tillförsäkra dem deras enorma framtida vinstuttag, sa Ulla Andersson i riksdagens talarstol.

Kallade vallöfte irrelevant

Ulla Andersson ifrågasatte även att Oscar Sjöstedt helt öppet struntade i det vallöfte Sverigedemokraternas tidigare gett till sina väljare om att motarbeta välfärdskapitalismen. I en tidigare debatt mellan Oscar Sjöstedt och Socialdemokraternas Niklas Karlsson kallade SD-toppen de tidigare vallöftena för ovidkommande. Vilket Ulla Andersson tog upp när hon ställde honom mot väggen.

– Det är nog inget annat parti som skulle kalla ett vallöfte irrelevant. Jag tror att många minns hur Jimmie Åkesson stod i de stora tv-debatterna inför valet och lovade att det skulle bli slut på vinstjakten. Vinstutdelning i skolan skulle till och med förbjudas. Om vi vill utveckla skolan borde politikens huvudansvar vara att tillse att skattemedel går till just skolan och inte till skolans ägare. Annars dräneras skolan på pengar, sa Ulla Andersson i sitt anförande..

Se Ulla Andersson käftsmäll nedan!

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se