Kontakta oss

INRIKES

Vänsterledarens nya käftsmäll till Jimmie Åkesson

Publicerat

den

INRIKES I en längre intervju i Sydsvenskan berättar SD:s Jimmie Åkesson, om sina framtidsvisioner. I Åkessons framtidsvision vill han omvandla samhället till ett samhälle där grannar anmäler varandra om dom misstänker att någon är papperslös. På Twitter har Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt kommenterat Åkessons visioner. Enligt vänsterledaren är Åkesson ute efter att skapa ett regelrätt angiverisamhälle.

När Sjöstedt kommenterar sparkar dessutom på en öm tå hos Sverigedemokraterna då han konstaterar att Åkesson och Sverigedemokraterna inte vill sätta åt resursplundrarna inom välfärden. ”Tänk om han vore lika ivrig när det gäller att jaga skattefuskare eller de som plundrar välfärden på skattepengar.” skriver Jonas Sjöstedt om Jimmie Åkesson.

Under den gångna mandatperioden har Sverigedemokraterna sagt nej till hårdare tag mot rika skattesmitare, både i riksdagen, riksdagens civilutskott och i riksdagens EU-nämnd. Även i EU-parlamentet har Sverigedemokraterna tillsammans med andra borgerliga partier försökt blockera möjligheterna att göra det lättare att komma åt resursplundrarna.


Maria Johansson

maria.johansson@aktuelltfokus.se