Kontakta oss

INRIKES

Jimmie Åkesson sträcker ut handen till Jonas Sjöstedt

Publicerat

den

INRIKES Om Jonas Sjöstedt gör allvar med misstroendelöftet han presenterade när V släppte fram Löfven-regeringen, kommer SD hjälpa Vänsterpartiet. Det uppger SD-ledaren Jimmie Åkesson.

Den senaste tiden har Vänsterpartiet skärpt tonen mot Socialdemokraterna. V-ledaren Jonas Sjöstedt har flera gånger upprepat hotet om misstroendeförklaring mot Löfven-regeringen. Framförallt är det regeringens skattesänkningar för de rika och tuffare krav på arbetare och arbetslösa som upprör Vänsterpartiet. Redan i samband med att Vänsterpartiets ledning meddelade att de tänkte släppa fram regeringen höll Jonas Sjöstedt ett tal där han gav väljarna ett misstroendelöfte. Om S och MP gör allvar av JÖK-uppgörelsen med Liberalerna och Centerpartiet så ska Vänsterpartiet väcka en misstroendeförklaring mot Stefan Löfven som statsminister.

Problemet med Jonas Sjöstedts löfte är att det krävs 35 mandat för.att väcka en misstroendeförklaring, Vänsterpartiet har bara 28. Men nu kan det problemet vara löst. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson sträcker nämligen ut handen till Jonas Sjöstedt och säger att SD kommer.hjälpa Vänsterpartiet om V agerar på misstroendelöftet.

– Vi kommer i varje givet tillfälle att rösta för misstroende. Sen är det bara vapenskrammel från V naturligtvis. För Sjöstedt vet att regeringen kommer att lägga fram förslag som V inte tycker om, ändå valde man att släppa fram Löfven. När det kommer till kritan kommer man inte göra något. Man kanske gör något pliktskyldigt, men jag har väldigt svårt att se att man skulle väcka misstroende, säger Jimmie Åkesson till Svenska Dagbladet.

Källa: SvD.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se