Kontakta oss

INRIKES

Här är vad Uppdrag Granskning klippte bort med Cissi Wallin

Publicerat

den

INRIKES Idag går svensk statsmedia till hårt angrepp mot metoo-rörelsen och Cissi Wallin. Trots att Cissi Wallin mer eller mindre framställs som en Bondskurk genom hela reportaget får hon knappt komma till tals. Här publicerar vi hela intervjun mellan Cissi Wallin och SVT så tittarna kan få se vad som inte kommer fram i kvällens Uppdrag Granskning.

”Det är inte varje vecka ens berättelse om våldtäkt och maktmissbruk man utsatts för plockas isär i Sveriges Television på bästa sändningstid. Jag är skakig, ledsen och fylld av obehag inför kommande veckor.”

Så skriver Cissi Wallin efter mötet med SVT. Ett möte som hon själv spelade in och som hon släppte för några dagar sedan. Intervjun har redan fått över 350 000 visningar på Facebook och är nästan 13 minuter lång. Hade det inte varit för att SVT-reporter insisterade på att Cissi Wallin skulle få bemöta anklagelser hade intervjun tagit hälften så lång tid. Redan efter sex minuter vill nämligen UG-journalisten och tidigare Bonastudenten Lina Makboul avbryta intervjun med motiveringen att dom känner sig nöjda. Vilket tyder på att journalisterna hade sin berättelse klar redan innan intervjun.

Här nedan följer Cissi Wallins egna inspelning av intervjun. Till skillnad från Uppdrag Granskning har Cissi Wallin inte klippt intervjun för att passa in i ett förbestämt narrativ.

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se