Kontakta oss

INRIKES

Här är vänsterpartisten som skriver hatkommentarer på NMR:s hemsida

Publicerat

den

INRIKES Tidigare idag avslöjade Aftonbladet att flera SD-politiker, samt en moderat och en vänsterpartist, skrivit hatkommentarer på Nordiska Motståndsrörelsens hemsida. Aftonbladet namngav inte en enda politiker men nu avslöjar vi på Aktuellt Fokus vem vänsterpolitikern är.

Vänsterpartiets kandidat till höstens regionval, Kristoffer Andersson, har skrivit hatkommentarer på nazistiska Nordiska Motståndsrörelsens hemsida. Det avslöjade Aftonbladet tidigare idag. I avslöjandet väljer Aftonbladet att skydda de avslöjade politikerna, varav majoriteten tillhör SD, genom att inte namnge politikerna. När Aftonbladet beskriver vänsterpartisten skriver de bara att det rör som en man som kandiderar för Vänsterpartiet i norra Sverige.

”Ett skott i scrotum och ett i pannbenet! Klart!”, skriver vänsterpartisten i kommentarsfältet till en artikel som handlar om att flickor skulle känna sig otrygga på grund av invandrare.

Efter lite efterforskningar stod det klart att vänsterpartisten heter Kristoffer Andersson och är medlem i Vänsterpartiet Hudiksvall. Till höstens parlamentariska val kandiderar Kristoffer Andersson för Vänsterpartiet i regionvalet i Gävleborg. Enligt uppgift ska Andersson ha varit med i Feministiskt Initiativ innan han gick in i Vänsterpartiet.

När vi ringer upp Vänsterpartiets ordförande i Hudiksvall, Fredrik Goude, känner han inte till att Kristoffer Andersson har skrivit hatkommentarer på NMR:s hemsida. Enligt Goude kommer han ta upp det som framkommit till styrelsen. I övrigt är han tystlåten om sin partikamrat och vill inte ge några utförliga kommentarer.

– När? nu i närtid?

Ja det är två år sedan, och det är inne på Nordiska Motståndsrörelsens hemsida som han suttit och kommenterat.

– Okej. Ja det var som fan. Han är ju nybliven medlem, han kommer från FI. Han gick med oss nu i år eller om det var i fjol höst kanske.

Hur ställer du dig till det här med att han skrivit kommentarer inne på Nordfront?

– Ja det låter ju helt… Det låter jättekonstigt varför man ens ska vara inne och kommentera på ett sånt forum. Och framförallt när dom…äsch, det känns jättekonstigt, säger Fredrik Goude och tillägger att han tänker ta upp ärendet med Vänsterpartiet Hudiksvalls styrelse.

– Jag får ehh…jag kan inte kommentera nu. Vi får ta upp det här i styrelsen och se hur vi går vidare helt enkelt.

Du tänker ta upp det med styrelsen?

– Ja det tänker jag.

Finns det risk att ni kommer ni begära honom utesluten nu?

– Det kan jag inte kommentera nu.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se