Kontakta oss

INRIKES

Här är videoklippet som vänder sig till SD-väljare med invandrarbakgrund

Publicerat

den

VAL2018 Det korta videoklippet vänder sig till framförallt till alla de med invandrarbakgrund i Sverige som säger sig vilja rösta på Sverigedemokraterna i valet. Videon väcker nämligen frågan om svenskar med invandrarbakgrund vill utvisa sig själva.

Idag känner många inte till Sverigedemokraternas historia eller hur partiet samarbetade med nazister långt in på 2000-talet. Många människor har även glömt hur våldsinriktade skinheads i SD:s närhet spred skräck och hotade Sverigedemokraternas motståndare  Mycket har hänt sedan dess. Sverigedemokraterna är inte samma gatuparti och före detta skinheads som SD:s finansministerkandidat, Oscar Sjöstedt, har bytt ut kängorna mot dyra kostymer och pratar latin i riksdagens talarstol. Ett faktum som gör att många kanske tror på partiets kampanjer där SD-politiker påstår att partiet numera inte är samma extrema parti som under 1990-00-talet.

Enligt SD-ledaren Jimmie Åkesson har partiet inte förändrats mycket alls sedan partiets mest extrema period. I videon jämför man  Jimmie Åkesson som ung SDU-ledare och vad partiet säger idag 2018. ”Viktig information som måste delas och spridas” säger en person som har haft insyn i produktionen.

Videon är producerad av en privatperson som driver ett antal kanaler på sociala medier som går under namnet ”Varför chansa?”. Projeket ska enligt egen utsago producerar politiska filmer. Målsättningen är att lyfta nya perspektiv och infallsvinklar. Enligt personen ifråga kommer fler videos släppas under valrörelsen.

Maria Johansson maria.johansson@aktuelltfokus.se