Kontakta oss

ARBETSLIV

Miljonstämning inom byggbranschen möjligt motiv bakom Lidingömord

Publicerat

den

DEN NYA ARBETSMARKNADEN 57-åringen stormades med automatvapen och sköts ihjäl i sitt hem på Lidingö i tisdags. Enligt uppgift kan mordet vara en uppgörelse mellan kapitalister i byggbranschen.

Mannen fördes med ambulanshelikopter till sjukhus men hans liv gick inte att rädda. Efter mordet på den 57-årige mannen har polisen gripit och anhållit tre män misstänkta för mord. Nu pekas ett möjligt motiv ut till mordet.

Den mördade 57-åringen arbetade för byggentreprenören Mälarvikens Tak och Bygg, som nyligen stämde fastighetsföretaget Prime Living på 24 miljoner kronor.

Redan i februari skulle parterna ha mötts men mötet blev aldrig av eftersom företrädarna för Mälarvikens Tak och Bygg känt sig hotade. Den 29 maj skriver Prime Living att företaget blivit varse om miljonstämningen och att Prime Living ser fram emot att stämningen ska avgöras i rätten och att man inte kan ansvara för eventuella hot från underleverantörer.

”Med alla fakta på hand ser Prime Living Entreprenad nu fram emot att låta stämningen avgöras i rätten – både för egen del samt för alla de underleverantörer som MVTB underlåtit att ersätta. Vad gäller hot mot MVTB har Prime Living Entreprenad ingen vetskap om huruvida detta förekommit men kan heller inte ansvara för de underleverantörer MVTB underlåtit att ersätta under den period MVTB ansvarade för totalentreprenaden.” skriver Prime Living.

Samma dag som Prime Living skriver på sin hemsida går Mälarvikens Tak och Bygg ut på sin Facebooksida och skriver att byggprojektet slutade med skjutningar, granatkastningar och mordförsök. En vecka senare mördades den 57-åriga mannen som var projektledare för MVTB i det konfliktfyllda byggprojektet.

I det konfliktfyllda byggprojektet, som gäller över 250 studentlägenheter i Spånga, var arbetsmiljön så pass dålig att facket fick gå in med skyddsstopp. Enligt Arbetsmiljöverket kunde den bristfälliga arbetsmiljön ha lett till dödsfall. Totalt arbetade ett 70-tal underleverantörer åt Mälarvikens Tak och Bygg, det rapporterade Byggarbetaren i slutet av förra året.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se