Kontakta oss

INRIKES

Här börjar nazistledaren gråta under rättegången

Publicerat

den

Foto: Christer Karlsson

EXTREMHÖGERN    Döms för att hotat en yngre feministisk kvinna från Borås. Började gråta när han berättade hur utsatt han blivit på grund av sitt engagemang i NMR.

André Hermansson har varit djupt involverad i högerextrema uthängningar av politiska motståndare på vänsterkanten. Det visar en ny granskning av männen bakom uthängarsajten Avmaskerat. En sajt vars systematiska uthängningar har resulterat i grova trakasserier mot bland annat sjukvårdspersonal, lärare och minderåriga flickor. Så sent som i onsdags dömdes Hermansson till skadestånd och böter för olaga hot mot en kvinna. I domen framgår det att hotet var politiskt motiverat.

Rättegången fick pausas

Rättegången i Borås tingsrätt blev en minst sagt jobbig tillställning för alla parter. Inte minst för André Hermansson som bröt ihop och började gråta när han själv skulle komma till tals. Hermansson berättade bland annat om de problem som han har fått tack vare sitt nazistiska engagemang i den så kallade ”nationella rörelsen”.

Aktuellt Fokus har kommit över ljudet från rättegången. Här nedan kan du höra hur nazistledaren kallar sig feminist och bryter ihop i rätten:

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se