Kontakta oss

NOTISER

Här får den liberala barnporrförespråkaren psykbryt och heilar i EU-parlamentet

Publicerat

den

EU| Den polska liberalen Janusz Korwin-Mikke kände sig kränkt över att det högerliberala EU inte är tillräckligt liberalt. I protest valde han då att göra den nazistiska så kallade ”Hitlerhälsningen” mitt inne i EU-parlamentet.

Aktuellt Fokus har tidigare skrivit om den konservativa liberalen Janusz Korwin-Mikke. Den liberala politikern uppmärksammades inför det polska valet tidigare i år då han ville legalisera barnporr och ta bort kvinnors rösträtt eftersom han ansåg att kvinnor röstade för socialistiskt.

Hans parti ”Nya högerns kongress” blev det fjärde största partiet från Polen i EU-parlamentet och erhöll fyra mandat och 7,15% av rösterna. Janusz Korwin-Mikke är en anhängare av den österrikiska ekonomiska skolan och förespråkar laissez-faire-kapitalism. En form av marknadsekonomi som mer eller mindre är att betrakta som anarkistisk. Ledordet för denna liberala ideologi som bland annat förespråkas av många svenska liberaler är att ordning och reda genom regleringar är att betrakta som överförmynderi. Det som Janusz förespråkar är långt ifrån EU:s rådande politik och i protest valde han att kalla EU för det nya nazityskland samtidigt som han började heila.

Händelsen kan du se här nedan:

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se