Kontakta oss

NOTISER

Moderat nyhetschef länkade till Aktuellt Fokus – blev mordhotad

Publicerat

den

afnotis3
ÅSIKTSKORRIDOREN
| Högeranhängare på Twitter har under dagen trakasserat och mordhotat den moderata nyhetschefen på sajten Makthavare. Bland annat kallades nyhetschefen för vänsterextremist. Anledningen var för att hon länkade till Aktuellt Fokus på Twitter. Efter att ha blivit mordhotad valde Jessica Schedvin att ta bort den aktuella länken.

Flera högeranhängare på Twitter gick under dagen amok efter att den moderata nyhetschefen på sajten Makthavare valde att länka till Aktuellt Fokus notis om KDU-representanten som jämförde pedofiler med homosexuella. Inte på grund av KDU-representantens homofoba jämförelse, utan för att Aktuellt Fokus är öppna med att vi skriver utifrån ett självständigt vänsterperspektiv.

Högersympatisörer löpte amok

Nästan direkt efter Jessica Schedvin delning på Twitter blev hon angripen av högersympatisörer. Ett flertal liberaler, konservativa närstående SD-sympatisörer skrev att Aktuellt Fokus är en vänsterextrem sida och flera krävde direkt att Aktuellt Fokus länk skulle censureras bort.

Enligt Jessica Schedvin blev hon fullkomligt bombad av arga högersympatisörer. En av de som var först ut med att gå till angrepp mot Schedvin var däremot miljöpartisten Josefin Utas som inte allt tyckte att kristdemokraten ifrågen jämförde pedofiler med homosexuella. Nyhetschefen på Makthavare svarade då med att hon hade dubbelkollat Aktuellt Fokus uppgifter och att även ungdomspolitiker måste kunna tåla kritik.

En av de mer drivande i drevet var däremot den konservativa tyckaren Marcus Maunula. Marcus Maunula blev så pass upprörd att han uppgav att han ska ha anmält Aktuellt Fokus.

afnotis2
afnotis

Tog bort inlägget efter dödshot

Såväl Josefin Utas och Maunula höll sig innanför lagens gränser. Det gjorde däremot inte andra som förespråkar åsiktskorridor och censur för arbetarvänliga sajter. Enligt Jessica Schedvin ska blev drevet från sina egna meningsfränder ha blivit så pass hårt att det ledde till hennes twitterkonto och mail bombades med otrevligheter.

– Jag har tagit bort en tweet. Endast för att slippa den rasistsvans som nu bombar mitt konto och min mail med otrevligheter. Det är illa!, skriver hon i ett inlägg på Twitter.

Otrevligheterna Schedvin skrev om visade sig vara rena dödshot mot den moderata nyhetschefen. Enligt Schedvin var skickades dödshoten till hennes mail. Hoten ska enligt uppgift vara polisanmälda.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se