Kontakta oss

UTRIKES

Konservativ presidentkandidat vill legalisera barnporr

Publicerat

den

UTRIKES | Inför det polska presidentvalet så finns det en liberal kandidat som sticker ut i mängden. Janusz Korwin-Mikke kallar sig själv konservativ libertarian som bland annat vill avskaffa alla bidrag, avskaffa kvinnors rösträtt samt legalisera barnporr.

Det polska presidentvalet hålls 10 maj. En av kandidaterna är Janusz Korwin-Mikke som är en kontroversiell men ändå populär kandidat. Han vill avskaffa den kvinnliga rösträtten för enligt honom så röstar kvinnor socialistiskt och för att bevara välfärdsstaten. Skatt och bidrag anser han också ska avskaffas då det är stöld enligt hans definitioner.

Det mest kontroversiella förslaget han framfört är däremot att legalisera barnporr så länge barnet som medverkar inte kränks. Enligt hans definitioner så är det en kränkning av individen att förbjuda någon att bevittna eller skapa barnporr.

Janusz är grundare och partiledare av partiet Nya högerns kongress. Det är ett liberalkonservativt parti. I deras senaste riksdagsval 2011 så fick partiet 1,06% av rösterna. I EU-valet 2014 så blev de fjärde största partiet och fick 7,15% av de polska rösterna vilket gav dem fyra mandat i EU. I EU tillhör de Gruppen frihet och direktdemokrati i Europa vilket är samma grupp som Sverigedemokraterna.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se