Kontakta oss

INRIKES

Här gör före detta SD-toppen bort sig – avslöjar sig själv som troll

Publicerat

den

jimmy_windeskog2

INRIKES | Den före detta SDU-ordföranden, SD-toppen och nationalistiska chefredaktören, Jimmy Windeskog har kommit ut som ett så kallat internet-troll på Twitter. I en kommentar på Twitter råkar Windeskog nämligen bekräfta bilden av att nationalister sysslar med så kallade troll-konton som politisk arbetsmetod.

Det var när Jimmy Windeskog försökte håna författaren och journalisten Henrik Arnstad som det gick snett för den forna ideologen. Windeskog väljer att håna Henrik Arnstad för att Arnstad hade blockerat honom på Twitter. Mitt i hånet råkar han däremot försäga sig själv.

Till Aktuellt Fokus säger Henrik Arnstad att händelsen visar att extremhögern inte befinner sig på sociala medier för att diskutera utan för att terrorisera.

– Man diskuterar aldrig sakfrågor utan ägnar sig åt personangrepp. Detta är lika långtråkigt som det utgör en moralisk härdsmälta, vilket är typiskt för högerextrema och SD, som än mer verkar som ett terrornätverk än som en politisk rörelse.

 

jw


SD-topp och inflytelserik nationalistisk ideolog

Jimmy Windeskog är en känd nationalist. Från 2012 till och med 2014 var han chefredaktör för den numera nedlagda tidningen Nationell Idag. När tidningen togs över av den så kallade identitära rörelsen 2014 och den uteslutna SD-toppen Patrik Ehn tog över Windeskogs roll arbetade han därefter som inrikesredaktör tills tidningen gick i konkurs i slutet av förra året.

11128693_814319318622963_1603227911171109528_n

Under tio års tid var Windeskog en del av Sverigedemokraternas ledning. Han var under längre tid en av partiets främsta ideologer. 2005 uteslöts han ur Sverigedemokraterna för rasism. Mellan 1996 och 2000 var Jimmy Windeskog ordförande för Sverigedemokratisk Ungdom och efterträddes av Jimmie Åkesson. 2001 till 2003 var han Sverigedemokraternas partisekreterare. Windeskog är även dömd för snatteri av folköl på ICA.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se