Kontakta oss

INRIKES

Här hånar Greta Thunberg MSB-direktören Dan Eliasson

Publicerat

den

Foto: Pressbild Försäkringskassan/EU-parlamentet

INRIKES Greta Thunberg hånar MSB:s generaldirektör Dan Eliasson. På Twitter gör hon narr av Eliassons ursäkter för att han flög till Las Palmas under jul och nyårshelgen trots brinnande pandemi.

Det stormar kring generaldirektören för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB. Anledningen är för att Dan Eliasson valde att åka till Las Palmas under två veckor i december när tandemin började passera vårens extrema smittspridning. Vilket Expressen kunde avslöja. Först vägrade myndigheten kommentera Dan Eliassons Las Palmas-resa men under lördagen bröt Eliasson tystnaden och kommenterade resan med att han tyckte den var nödvändig eftersom han ville fira jul med sin dotter som bor på Kanarieöarna.
:
– Jag har avstått väldigt många resor under den här pandemin, men den här tyckte jag var nödvändig, säger Dan Eliasson till Expressen.

Hånas av Greta Thunberg

Kritiken mot Dan Eliasson har varit hård och omfattande. Människor från hela det politiska spektrat har riktat avgångskrav mot generaldirektören. Under gårdagen gick även klimataktivisten Greta Thunberg ut och hånade Dan Eliasson för hans uttalande.

”Jag har avstått väldigt många flygresor under den här klimatkrisen, men den här resan tyckte jag var nödvändig.”, skriver Greta Thunberg på Twitter och postar en bild på själv när hon seglade från Sverige till USA.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se