Kontakta oss

INRIKES

Högerpolitiker vill att Yasin tas bort från Spotify

Publicerat

den

Faksimil Youtube

KULTUR    Rapartisten Yasin ska plockas bort från Spotify. Det anser högerpolitikern Robert Hannah (L) som driver en nätkampanj för att den populära rapparen ska censureras.

Det började med att den Liberalernas bostadspolitiska talesperson Robert Hannah gick ut på Twitter och uppmanade Spotify att ta bort rapartistenYasin från sina rekommenderade spellistor. Anledningen är för att den 22-åriga rapparen har häktats för stämpling till människorov av en annan känd svensk rappare. Enligt riksdagsledamoten Robert Hannah borde Spotify inte tjäna pengar på musiker som har begått våldsbrott.

”Jag hoppas verkligen @SpotifySweden @Spotify tar sitt ansvar och tar bort Yasin från sina rekommenderade spellistor. Allt annat är att tjäna pengar på kriminella. Man har gjort det med bla R Kelly och borde göra det med kriminellt aktiva som begår våldsbrott.”, skriver Robert Hannah på Twitter.

Stark kritik

Efter Robert Hannahs utspel tog det inte många minuter förrän kritiken började hagla på sociala medier. En av dessa är Expressens kulturchef Karin Olsson som ifrågasätter påtryckningarna mot Spotify. Enligt Karin Olsson borde Spotify fatta sina beslut efter popularitet och kvalitet och inte efter påtryckningar från politiker som Robert Hannah.

”Hur kan detta vara ett liberalt förhållningssätt? Bara att använda en hashtag med #mute borde bära en liberal emot. Hoppas Spotify fattar sina beslut om spellistor efter popularitet och kvalitet, snarare än efter påtryckningar från politiker.”, skriver Karin Olsson.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se