Kontakta oss

INRIKES

Här jämförs SSU med ISIS av Liberala ungdomsförbundet

Publicerat

den

Faksimil Twitter

INRIKES    Liberala Ungdomsförbundet jämför SSU med halshuggarsekten Islamiska Staten. Ovärdigt och osmaklig säger SSU till Aktuellt Fokus.

Det var under torsdagen som Liberala Ungdomsförbundet publicerade en skärmdump på Twitter från Kristianstadbladetsbnyhet om att SSU mister bidrag från Region Skåne. I samma tweet valde LUF att jämföra SSU med den extrema islamistsekten Islamiska Staten.

”Så går det när man blir ISIS fast skånsk.”, skriver LUF på Twitter.

Efter ISIS-utspelet fick det liberala ungdomsförbundet stark kritik. Som ett svar på kritikern publicerade LUF ytterligare en tweet där ungdomsförbundet medger att dom gick över gränsen med en olämplig jämförelse. Men istället för att be om ursäkt och radera ISIS-jämförelsen försökte LUF att skämta borta utspelet genom att skriva att de flesta i SSU inte är skåningar.

”Att låta en hel organisation stå till svars för ett fåtal medlemmar är inget mer än fördummande. De flesta i SSU är inte skåningar.”, skriver LUF på Twitter.

”Väldigt låg nivå”

Till Aktuellt Fokus säger SSU att LUF-utspel är ovärdigt, osmakligt och respektlöst men att det inte är något som SSU vill ägga någon större energi på.

– Det är ganska ovärdigt, osmakligt och respektlöst mot alla som fallit offer för Daesh, säger SSU:s kommunikationschef Youbert Aziz till Aktuellt Fokus.

Enligt SSU uppvisar LUF en väldigt låg nivå. Men det är inget SSU känner för att fokusera på. Istället vill SSU fokusera på rent materiella frågor som att Amazon och dess grundare knappt betalar någon skatt eller hur befolkningen kan få det bättre ställt.

– Det är väldigt låg nivå. Vi har inte låtit det uppta speciellt mycket av vår tid. Vi pratar hellre om klyftorna och att företag som Amazon och dess ägare Jeff Bezos knappt betalar någon skatt i Europa eller hur vi rent materiellt kan se till att befolkningen får det bättre än att hålla på med sånt trams, säger Youbert Aziz.


Kim Fredriksson

kim.fredriksson@aktuelltfokus.se