Kontakta oss

NOTISER

Här krossar den svenska professorn den danska journalistens världsbild i direktsänd TV

Publicerat

den

hansrosling
GAMMELMEDIA
| Den svenska professorn Hans Rosling intervjuades nyligen i dansk motsvarigheten till SVT. När samtalet började handla om världens kriser, flyktingkatastrofer och västvärldens resurser och odemokratiska resursfördelning slutade det hela med en söndersågad programledare som knappt inte visste var han skulle ta vägen efteråt.

– Jag pratar inte om statistik, jag pratar om verkligheten säger professorn när han fullständigt sågar den danska programledaren vid fotknölarna.

– Man kan inte använda sig av media när man ska förstå världen. Man måste ju ha en grundläggande skolutbildning och sen måste man följa upp grundläggande fakta. Det är därför vi har mer än media. Vi har böcker som publiceras och vi har andra resurser för fortbildning och utbildning säger Hans Rosling i den direktsända intervjun.

När programledaren försöker vrida samtalet till att bekräfta högeretablissemangets världsbild genom att måla upp bilder av en fantasivärld som inte stämmer brister för den gamla professorn som avslutar med följande ord.

– Det här är ingenting man kan diskutera, jag har rätt och du har fel.

Se den hyllade professorn vs gammelmedia nedan.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se