Kontakta oss

INRIKES

Här ljuger SD:aren Annyca von Löfwendahl om nazistnärvaron

Publicerat

den

annycavonlofwendahl
SKÅNE| Aktuellt Fokus har hittat ett genmäle från SD-politikern Annyca von Löfwendahl där hon avfärdade SD:s kopplingar till gatunazister under en demonstration i Trelleborg i fjol. När Aktuellt Fokus granskar genmälet visar det sig att politikern ljög om nazistnärvaron.

Efter Sverigedemokraternas demonstration i Trelleborg den 17 oktober i fjol kunde många medier rapportera om att flera personer med kopplingar till nazister och andra högerradikala deltog. Partiet fick bland annat kritik i en insändare i Trelleborgsallehanda.

I kritiken mot de SD-närstående nazisterna tog insändarskribenten upp alla de vältatuerade män med rakade skallar som fanns i anknytning till demonstrationen och partiet. Något som arrangören, Annyca von Löfwendahl bestämt avfärdade i ett genmäle.

I Annyca von Löfwendahls svar till signaturen D-N skriver SD-politikern att hon höll på att sätta kaffet i halsen åt anklagelserna om skinheads med tatuerade nazistsymboler.

I resterande text försöker von Löfwendahl avfärda anklagelserna genom att angripa signaturens ordval istället för angripa anklagelserna. Inte nog med att von Löfwendahl blånekar till att SD-demonstrationen blev ett välbesökt event för skånska nazister och högerradikala, utöver det försöker hon ge sken av att anklagelserna är tröttsamma.

Annyca von Löfwendahl avslutar sitt genmäle med orden: ”jag gillar inte när människor hittar på sin egen sanning, för den lever i en ”skyddad verkstad”!”

Lätt att motbevisa

När Aktuellt Fokus granskar anklagelserna om nazistnärvaron kring Sverigedemokraterna i södra Skåne tar inte mer än en enda sökning på google för att få fram bilder på högerradikala aktivister med rakade skallar på SD:s demonstration.

Mannen med keps är dömd för att ha misshandlat en judisk man inför hans 13-åriga dotter i Vellinge 1999. Foto: Expo

När Aktuellt Fokus söker vidare ser vi att flera av de närvarande nazisterna har synliga tatueringar på händerna, halsen, huvudet och nacken. En av de med flest synliga tatueringar är den före detta nazistledare som Aktuellt Fokus skrev om i veckan. Personen ifråga var även han med på demonstrationen.

Annyca Löfwendahls partikollega bekräftar nazistnärvaron i SD

Trots att Annyca von Löfwendahl blånekade i sitt genmäle i Trelleborgsallehanda har hennes partikollega Helmuth Petersen från Trelleborg bekräftat nazistnärvaron. Inte nog med det, han har även bekräftat att den före detta nazistledaren, numera ledaren för Soldiers of Odin Trelleborg, Tobias Malvå tillhör SD-Trelleborgs grannavdelning i SD-Vellinge. SD Vellinge vill inte ge några kommentarer angående avdelningens medlemmar.

Enligt Helmuth Petersen har Tobias Malvå varit och druckit kaffe med SD-avdelningen i Trelleborg. Han ska även ha deltagit på flera SD-möten.

– Det är ett antal gånger han har varit nere och tagit en kopp kaffe som alla andra, och varit klädd som alla andra. Han har också varit mycket trevlig. Därför blev man mycket förvånad när man läste det, sade Helmuth Petersen till Sveriges Television häromdagen efter att Aktuellt Fokus avslöjat nazistkopplingarna ifråga.

sootrbg2

Soldiers of Odin Trelleborg

Annyca von Löfwendahls roll som arrangör innebär att hon måste ha varit medveten och sett de personer som insändarskribenten D-N tog upp i sin kritik mot SD-demonstrationen. Det vill säga de vältatuerade och rakade män som bland annat tillhör kretsen kring Tobias Malvå och Soldiers of Odin Trelleborg. En gatugrupp som har haft nära band till Sverigedemokraterna i Vellinge och Trelleborg. Något som Aktuellt Fokus avslöjade tidigare i veckan.

Men von Löfwendahl hittade kanske på sin egen sanning när hon skrev genmälet ifråga? Kanske för att hon skulle kunna fortsätta leva i sin skyddade verkstad.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

gillaffb

afreklam