Kontakta oss

INRIKES

Tidigare Exit-profil verksam i Nordiska Motståndsrörelsen

Publicerat

den

tobbemalva
INRIKES| Tidigare har Aktuellt Fokus kunnat avslöjat hur före detta nazistledaren och Exitprofilen Tobias Malvå var en av de drivande bakom Soldiers of Odin i Trelleborg. Nu kan vi avslöja att Tobias Malvå har tagit klivet in i Sveriges mest våldsamma och sekteristiska naziströrelse.

Nordiska Motståndsrörelsens hemsida har redan publicerat flera så kallade kamprapporter över Tobias Malvås gatuaktivism i södra Skåne. I de så kallade kamprapporterna kan man bland annat se hur nazistisk propaganda har riktats mot bland annat poliser, flyktingar och politiska motståndare.

I en rapport skriver man bland annat: ”Tisdagen den 17 maj var medlemmar och sympatisörer ute i Svedala och Anderslöv och satte upp ca 200 klistermärken, affischerade och delade ut flygblad. Allt flöt på bra, inga incidenter inträffade.” I den nazistiska aktivistrapporteringen kan man bland annat se hur man har gett sig på en polisstation och kommunhuset i Svedala.

Soldiers of Odin Trelleborg splittrades

Tidigare har Sydsvenskan rapporterat om hur Tobias Malvå och hans vänner tvingades lägga ned gatupatrulleringarna med Soldiers of Odin i Trelleborg. Anledningen utåt uppges ha varit mediepubliciteten kring Soldiers of Odins politiska kopplingar till högerradikalismen och nationalsocialismen. Mycket talar däremot för att gruppen istället splittrades då majoriteten av de aktiva valde att ansluta sig till Nordiska Motståndsrörelsen.

Nordiska Motståndsrörelsen har i medierna beskrivits som en extremt farlig naziströrelse. Flera av NMR:s medlemmar är dömda för grov brottslighet. Bland de många domarna som återfinns bland NRM:s medlemmar kan man bland annat se flera våldsbrott, narkotikabrott och stölder.

Förutom brottsligheten kring rörelsen beskrivs NMR även som en av landets mest sekteristiska rörelser. Medlemmarna tvingas ge en viss procent av sin lön till organisationens ledare samtidigt finns det specialregler för hur man ska leva i livet utanför den politiska aktivismen. NMR-medlemmar har bland annat uppmanats att ta avstånd från familjemedlemmar som är politiska motståndare.

Ledde statligt finansierad avhopparverksamhet

Tobias Malvå var en av Sveriges mest farliga och kända nazister under 1990-talet. Malvå gjorde sig känd som ledaren för Nationalsocialistisk Front i södra Skåne. Utöver det var han även en av Sveriges mest våldsamma nazistiska skinheads. under spektakulära former lämnade Malvå livet i den nationella rörelsen och gick in i den statligt finansierade avhopparverksamheten Exit och började föreläsa om sitt liv som militant nazist.

Under flera år ledde Malvå den statligt finansierade avhopparverksamheten i Helsingborg. I samband med Exits verksamhet inledde han en föreläsningsturné i skolor som slutade med att Tobias Malvå blev polisanmäld för bedrägerier.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

granskanassar