Kontakta oss

INRIKES

Här skämtar V-politikern om terrordådet timmarna efter attacken

Publicerat

den

ÄNGELHOLM| Bara timmarna efter lastbilsattacken i centrala Stockholm skämtade V-politikern Gert-Olof Juhrich om terrordådet på Facebook. Flera personer uppges ha tagit väldigt illa vid sig. Till Aktuellt Fokus säger V-politikern att han ville spetsa till det lite.

”Fruktansvärt det som hänt i Stockholm. Om det innebär att Let´s dance” ställs in har det ändå haft något positivt med sig.” Så kommenterade den lokala V-politikern Gert-Olof Juhrich från Ängelholm terrordådet i Stockholm på Facebook under fredagskvällen.

Flera personer reagerade starkt på att Juhrich skämtade om attentatet. Framförallt eftersom det bara hade gått några få timmar sedan attacken hade inträffat. Gert-Olof Juhrich, som är invald i styrelsen för Vänsterpartiet i Ängelholm, står på sig och menar att man måste kunna skämta. ”Att du ens är sarkastisk i detta läge är inte ok. Ta bort inlägget istället.” skriver en upprörd person i kommentarsfältet.

När Aktuellt Fokus talar med Gert-Olof Juhrich säger han att han inte skämtade. Istället menar Juhrich att han uttalade sig ”spetsigt”.

Hur kommer det sig att du skämtar om terrordådet i Stockholm?
– Nej det tycker jag inte att jag har gjort.
Det tycker du inte?
– Jag skrev att om det innebar att Let´s dance inte blev av så blev det nåt positivt med eländet.
Fyra döda och 15 skadade. Har du ingen förståelse för att människor tar illa upp?
– Det vet jag inte, det är upp till dem, det får ju de svara på. Jag spetsade till det som sagt och så, men om de andra väljer att inte ha sett det som jag har sett så får de välja att göra det. Det är upp till dem, det är inte upp till mig, säger Ängelholmspolitikern till Aktuellt Fokus.

I intervjun menar V-politikern även att han inte behöver ta ansvar för sitt skämtande.
– En komiker ansvarar inte för sina skämt. Det är mottagaren som ansvarar för dem, säger Gert-Olof Juhrich.

 


Kim Fredriksson

kim.fredriksson@aktuelltfokus.se