Kontakta oss

INRIKES

Tillsammansrörelsen presenterar storsatsning inför valet

Publicerat

den

INRIKES Förbundet Tillsammansskapet har under veckan anordnat över 100 aktiviteter för sammanhållning och en utökad demokrati. Ponnyridning, loppmarknader och kubbspel har varvats med seminarier och workshops i hur demokratin kan breddas och hur vanligt folk kan få mer makt över sina lokalsamhällen och arbetsplatser.

När aktivitetsveckan avslutar med en familjedag i Kungsbacka utanför Göteborg lovar förbundets ordförande Alex Bengtsson att ett spännande projekt inför den stundande valrörelsen kommer presenteras.

– När eliten vill minska vanligt folks inflytande och fascisterna försöker splittra oss gör vi som våra förebilder i länder som Spanien, Grekland och Italien. Med lokal organisering vill vi sätta agendan inför de kommande valåret, säger Bengtsson.

Bengtsson flaggar för ett arbete som kommer skilja sig från det ”byråkratiserade civilsamhället”.

– Vi står för frihet för annorlunda tänkande. Att människor går tillsammans och vågar tänka annorlunda än vad etablissemanget säger.

Men hur ser då valsatsningen ut?

– Vi påbörjar nu ett arbete där vi vill involvera alla människor som är delaktiga i vår rörelse genom våra mötesplatser och sociala aktiviteter. Det handlar om att samla in minst 1000 bra idéer för ett bättre Sverige. Sedan kommer förbundets medlemsgrupper själva ta ställning till vad vi ska göra med alla bra idéer. En sak är i alla fall säker och de är att vi lovar att idéerna kommer få ta plats i valrörelsen.

Presentationen av satsningen sänds även på Facebook med start klockan 16:30.

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se