Kontakta oss

INRIKES

Här tvingas Nordisk Ungdom-fascisterna fly från arga feminister

Publicerat

den

STOCKHOLM Fascisterna hade ställt upp sig för att störa den feministiska demonstrationen. Det slutade med att de självutnämnda ”politiska soldaterna” fick fly från platsen efter att ha fått stryk av bland annat tonårsflickor.

I somras attackerade nyfascisterna från Nordisk Ungdom Prideparaden i Stockholm. Dessförinnan hade deras medlemmar även attackerat fredliga demonstranter på Medborgarplatsen. Nu var fascisternas sikte inställt på att störa en feministisk samlingsdemonstration i centrala Stockholm. Men det gick inte riktigt som väntat. De fick stryk och tvingades fly.

Enligt uppgifter till Aktuellt Fokus ska fascisterna ställt upp sig på trottoaren bredvid demonstrationståget, och försökt provocera demonstrationsdeltagarna med en banderoll. Efter ett par minuter ska demonstrationsdeltagare konfronterat fascisterna. Efter ytterligare en liten stund ska en handfull aktivister från AFA Stockholm ha attackerat Nordisk Ungdom med tårgas, varpå flera andra demonstrationsdeltagare bestämde sig för att hjälpa till att jaga iväg fascisterna. Bland demonstrationsdeltagarna fanns flera arga tonårsflickor.

I klippet nedan ser vi hur fascisterna tvingas fly från platsen – men enligt fascisterna själva var aktionen en framgång. På en NU-anknuten hemsida skriver fascisterna att de ”tillrättavisade sinnessjuka feminister”. I verkligheten fick Nordisk Ungdom, som kallar sig själva för politiska soldater, fly från feministiska tonårsflickor.

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se