Kontakta oss

INRIKES

Här utför högerextremisterna valsabotage mot Vänsterpartiet

Publicerat

den

INRIKES Bildbeviset går knappast att argumentera emot. Medlemmarna från högerextrema Alternativ för Sverige gör sig skyldiga till valsabotage. På bilden ser man nämligen hur högerextremisterna rycker ned Vänsterpartiets plakat på Segels torg i centrala Stockholm.

Den senaste veckan har Vänsterpartiet drabbats av omfattande valsabotage på flera orter. Vilket resulterat i att mängder med valplakat och affischer har förstörts. Nu har åtminstone några av gärningsmännen identifierats som medlemmar i högerextrema Alternativ för Sverige. Exakt hur många plakat som har förstörts den senaste tiden är oklart. Vad som däremot står klart är att Vänsterpartiet har blivit utsatta på flera orter runtomkring i landet.

Ett annat parti som har drabbats av valsabotage är Moderaterna. Även där handlar det om högerextremister som vill försöka påverka valet med hjälp av smutsiga metoder. Det är den nyfascistiska organisationen Nordisk Ungdom som ligger bakom sabotaget mot Moderaterna. Mer om det kan du läsa här.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se