Kontakta oss

INRIKES

Har Vänsterpartiet kopierat Kommunistiska Partiet?

Publicerat

den

VAL2018 Inför 1 maj släppte Kommunistiska Partiet en affisch med budskapet ”Satsa på pensionärerna, inte miljardärerna”. Nu i veckan släppte Vänsterpartiet sina valaffischer, på en av affischerna är budskapet nästan identiskt med Kommunistiska Partiets 1 maj-budskap.

Om Kommunistiska Partiet är inspirationskällan till årets valaffischer från Vänsterpartiet lär vi aldrig få något svar på. Men enligt K:s partiordförande, Robert Mathiasson råder det knappast några tvivel. Trots det verkar både han och resten av Kommunistiska Partiet ta det hela med ro. På Facebook väljer Mathiasson att raljera och skämta över det märkliga sammanträffandet. ”Bra att V ställer pensionsfrågan klassmässigt, men ett litet tack kunde kanske vara på sin plats när Etzler kopierar våran politik.” skriver han bland annat.

Kommunistiska Partiet kandiderar i drygt 20 kommunval i årets val men väljer att avstå från att ställa upp i riksdagsvalet. Tycker du att Vänsterpartiet har plagierat Kommunistiska Partiets 1 maj-affisch? Se nedan och avgör själv, skriv gärna en kommentar på vår Facebooksida.

maj 2018

 

augusti 2018

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se