Kontakta oss

ARBETSLIV

Hemtjänstpersonal knivattackerades under ensamarbete nattetid

Publicerat

den

otryggasverigeOTRYGGA SVERIGE| Hemtjänstpersonal knivskars i Västerås under natten till måndag. Allt fler kommuner tvingar vårdpersonal till ensamarbete på nätterna vilket väckt stark oro bland anställda för att utsättas för våld i ett allt hårdare klassamhälle.

En 35-årig man som arbetar för hemtjänsten blev knivskuren då han varit på hembesök på Malmabergsgatan i Västerås.
Det var när han befann sig i trapphuset på väg mot tjänstebilen som en okänd gärningsman skar honom i magen, skriver tidningen VLT. Gärningsmannen flydde från platsen efter attacken.

I många kommuner tvingas nattpersonal inom hemtjänsten arbeta ensamma. Det ökar risken att utsättas för rånförsök av personer som tror personalen har narkotikaklassad medicin på sig eller är ute efter mobiltelefonen som används i arbetet. Många i personalen uttrycker en stor oro att gå ensamma något som kommunerna inte vill lyssna på.

35-årings skador blev inte så pass allvarliga att han var tvungen att uppsöka läkarvård, utan han fick bara mindre skärsår. Flera polispatruller sökte genom området men utan resultat. En anmälan om grov misshandel är upprättad.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se