Kontakta oss

NOTISER

Hemtjänstpersonalen går på knäna i Norrköpings kommun – nu kräver facket åtgärder

Publicerat

den

NORRKÖPING | Läget inom hemtjänsten inom Norrköpings Kommun är katastrofalt anser Kommunal och har, med stöd av Arbetsmiljölagen. Med stöd av Arbetsmiljölagen begär man nu åtgärder från kommunen. Det är inom hemtjänsten läget är värst ju nu.

Men det anställningsstopp inom vården i kommunen som lades i somras ger en tufft läge på särskilda boenden också, även om situationen där verkar ha blivit något lugnare den senaste tiden. Också där har personal beordrats in på lediga dagar. Personal jobbade över och blev inbeordrade före semestern, gick på semester helt utmattad för att sedan komma tillbaka till samma situation. Det är en ohållbar situation. Grundproblem som utlöser hela situationen för personalen inom vårdsekton i kommunen är en ej fungerande ledning som tar en rad dåliga beslut och en personalpolitik som har varit dålig en längre tid.

– Det är jättetufft. Det är svårt att få tag på folk, personal tvingas jobba övertid och blir beordrad in under ledigheter, säger Jessica Almroth, fackförbundet Kommunals huvudskyddsombud, till Norrköpings Tidningar.

Kommunal har fått signaler om sjukskrivningarna inom hemtjänsten har ökat, vilket i sin tur gör personalen ännu mer pressad.

– Situationen har varit så här länge inom Norrköpings kommun. Vi har varnat både arbetsköpare och kollektivbindande fack om vår arbetssituation utan att de agerat. Nu är det dags, men kan vara försent, säger en Undersköterska till Aktuellt Fokus.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons