Kontakta oss

INRIKES

Björn Söder näthatas av SD-sympatisörer och antivaxxare

Publicerat

den

EXTREMHÖGERN   SD-riksdagsmannen Björn Söder skrev positivt om coronapass och vaccinering. Nu näthatas han av SD-sympatisörer och högervridna antivaxxare på sociala medier.

I fredags delade SD-riksdagsmannen Björn Söder en längre text om coronapass och vaccinering på sin Facebooksida. I inlägget kan man bland annat läsa att Söder är vaccinerad och att han litar på läkarkåren. SD-riksdagsmannen uppmanar även vaccinmotståndarna till att prata med IVA-personalen.
”Ni vaccinationsskeptiker och allehanda foliehattar, ta gärna kontakt med någon personal som jobbar på IVA och fråga dem om läget, innan ni går till full attack! Lyssna på vad de har att berätta innan ni kommer med olika konspirationsteorier! Vaccinet gör skillnad! Ni som vägrar ta det är orsaken till att vi inte kan avsluta denna pandemi!”, skriver Björn Söder på Facebook.

Hatvåg

Efter Björn Söders inlägg tog det bara några minuter innan de första negativa kommentarerna började dyka upp. Dagen efter hade inlägget fått hundratals hån- och hatkommentarer sina egna SD-sympatisörer. I kommentarsfältet kallas Björn Söder alltifrån ”hjärntvättad” och ”globalist” samtidigt som utmålas som mentalt efterbliven.

” Himla trist att till och Björn är så hjärntvättad… Trodde att han hade några hjärnceller kvar IAF..”, skriver en 43-årig SD-sympatisör från Tumba.

” Det ni nu gör är vad som gjordes i Tyskland under 2:a världskriget och ni/du borde skämmas NEJ SD NI HAR INTE MIN RÖST I VALET 2022”, skriver en 53-årig kvinnlig SD-sympatisör från Sandviken.

” Där slog du i sista spiken i kistan för mig och min man Nu förstår jag att ni också är köpta av globalisterna Jag kommer inte rösta på er vid nästa val Ni har nu visat vad ni står för Trodde i många år på er men nu Nej detta var droppen”, skriver en småländsk SD-sympatisör i 60-års åldern.

Även på Twitter har flera framträdande nationalister gått till angrepp mot Björn Söder. En som har gått till upprepade angrepp mot SD-riksdagsmannen är den SD-närstående ideologen Barbro Jöberger, mest känd under pseudonymen Julia Ceasar.

Även högernationalistiska opinionsbildaren Izabella Nilsson Jarvandi går till hårt angrepp mot Björn Söder och SD. Enligt Nilsson Jarvandi har SD gått i en tyrannisk riktning.

Stöd vår rapportering om extremhögern – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till: 0720201984! ✌ (betalningsmottagare k.fredrikssom)

 

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se