Kontakta oss

INRIKES

SD-politiker häktad för bombinnehav

Publicerat

den

Daniel Hedberg - Foto: Faksimil SD Tierp

HÖGERHOTET    Under husrannsakan hos SD-politikern i Tierp hittade polisen sprängfarliga föremål och tvingades kalla in nationella bombskyddet. Enligt uppgift ska polisen bland annat tagit en rörbomb i beslag. Tillslaget kommer endast en månad efter att SD-ledaren Jimmie Åkesson förklarade krig mot Socialdemokraterna.

Fyra personer greps varav två misstänkta försattes på fri fot. SD-politikern Daniel Hedberg samt ytterligare en person har blivit häktade misstänka för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Misstankegraden tyder på att någon form av bombattentat har planerats av de misstänkta.

Häktningen beslutades under måndagen och överklagades av Hedberg advokat.

Häktningen av Daniel Hedberg kommer bara en månad efter att Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson förklarade krig mot Socialdemokraternas förslag till flyktingpolitik. SD-ledarens krigsretorik uttalades efter Socialdemokraternas besked om att man hade fattat en uppgörelse om flyktingpolitiken med Miljöpartiet.

”Det här betyder krig, i riksdagen och i kommande valrörelse. Socialdemokraterna ska inte komma undan detta svek.”, skrev Jimmie Åkesson på Twitter.

Jimmie Åkesson på Twitter.

Till tidningen UNT säger Sverigedemokraternas gruppledare i Tierp Joakim Larsson att Daniel Hedberg inte kan sitta kvar om han döms.

– Det här är såklart negativt för oss, säger Joakim Larsson, gruppledare SD Tierps kommun.

Polisen är mycket förtegna om utredningen, enligt åklagaren är ärendet under sträng sekretess.  Daniel Hedberg är en av SD:s tolv fullmäktigeledamöter i Tierp och suppleant i styrelsen för Sverigedemokraterna Tierp.

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se