Kontakta oss

KULTUR

Högeraktivister vill att SR ställer in årets julkalender

Publicerat

den

KULTUR Svenska högeraktivister rasar över Sveriges Radios julkalender. Anledningen är för att den folkkära skådespelaren Sven Wollter är en av rösterna.

I måndags presenterade Sveriges Radio årets julkalender, Tonje i Glimmerdalen som bygger på den prisbelönta boken ”Tonje och det hemliga brevet” som är skriven av den norska barnboksförfattaren Maria Parr. Berättelsen handlar om tioåriga Tonje som är det enda barnet i Glimmerdalen. Efter att Sveriges Radio presenterade satsningen har svenska högeraktivister fullkomligt rasat över att Sven Wollter är rösten bakom kraktären Nils.

På Facebook, Instagram och Twitter har högeraktivister spytt galla över den folkkära skådespelaren. Somliga anser till och med att Sveriges Radio borde ställa in årets julkalender på grund av Sven Wolters medverkan. Anledningen är för att de anser att Sven Wolter står för fel sorts politik.

Sven Wolter anser nämligen att Sverige borde bli mer demokratiskt. Exempelvis vill han demokratisera ekonomin och ersätta den representativa parlamentarismen med deltagardemokrati. Sedan flera år tillbaka är han medlem i Kommunistiska Partiet. Här nedan kan du se Wolter i partiets valfilm 2018.

Kim Fredriksson
Kim.fredriksson@aktuelltfokus.se