Kontakta oss

UTRIKES

Högeraktivisterna listar Teletubbies som världens värsta vänsterprogram

Publicerat

den

HÖGERN Den konservativa portalen Conservapedia har listat Teletubbies som en av världens värsta vänsterprogram. Det framgår på Conservapedias hemsida.

Conservapedia är en privat motsvarighet till Wikipedia som grundades av konservativa högerprofiler i USA. Enligt Conservapedia är Wikipedias användarstyrda plattform alldeles för vänster, oamerikansk och inte tillräckligt kristen. En av sajtens mer tongivande personer är den kristna högeraktivisten Andrew Schlafly.

Inne på Conservapedia finns en hel avdelning bara för barnprogram. Till skillnad från Wikipedia bjuds läsarna här på propaganda istället för fakta: exempelvis kan man läsa att Harry Potter uppmuntrar till ockultism. På webbplatsen listas även över 100 barnprogram och serier som anses vara olämplig vänsterpropaganda – och precis som många andra i högern går Conservapedia till angrepp mot barnprogrammet Teletubbies.

Som skäl för att lista Teletubbies som ett av världens värsta TV-program anger de konservativa att Teletubbies förespråkar miljömedvetenhet. Men det slutar inte där. Precis som många andra i högern är Conservapedia övertygade om att de könlösa fantasifigurerna även uppmuntrar barn till homosexualitet.

Källa: Conservapedia

Läs även: Tokhögern anklagar Teletubbies för vänsterextremism

 

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se