Kontakta oss

INRIKES

Högerextremister anklagar Robert Aschberg för mord efter Bechir Rabani hittats död

Publicerat

den

INRIKES Frontfiguren för högerextrema Megafonerna, Bechir Rabani, är död. Enligt uppgift ska han avlidit natten till fredag och hittats i sin lägenhet av anhöriga. Dödsorsaken är ännu okänd, men det hindrar inte högerextremister från att sprida grova konspirationsteorier om att Rabani mördats.

Sedan nyheten om Rabanis död kom ut till allmänheten har mängder med konspirationsteorier flödat inom den högerextrema miljön. Som ett exempel anklagar rasideologiska Granskning Sverige Robert Aschberg för att ha mördat Rabani som hämnd för att ha trakasserat Aschberg i dennes hem. Granskning Sverige har släppt ett samtal med polisen där de framför mordanklagelsen mot Aschberg. När Granskning Sverige pratar med polisen är de säkra på att Rabani har mördats men de har ingen aning om i vilken stad det så kallade ”mordet” har begåtts i.

https://youtu.be/R_2Qsd6Kjzo

På den ryska sajten VK skriver den högerextrema aktivisten Åsa Westerberg att hon är säker på att Rabani ska ha bragts om livet eftersom tre av hennes trollkonton på Facebook raderats. På kontona skulle det funnits värdefull information, enligt Westerberg som även anklagar Facebook för att styras av Expo.

På Flashback är många högerextremister precis som Granskning Sverige övertygade om att Robert Aschberg har med Bechir Rabanis död att göra. Även antisemitiska konspirationsteorier har framförts. Enligt flera av forumets högerextremister är det judarna alternativt Israel som ligger bakom hans död.

På nazistiska Nordiska Motståndsrörelsens hemsida, Nordfront har nyheten om Rabanis död fått närmare 50 kommentarer. I kommentarsfältet anklagas bland annat Expo, Mossad svenska staten och Aschberg för mord. Bland kommentarerna skriver Även NMR-ledaren Simon Lindberg att organisationen kommer fortsätta Bechir Rabanis så kallade ”kamp”.

På Twitter har människor till och med spekulerat i om Rabani avlidit på grund av dåligt rymdväder.

Maria Johansson
maria.johansson@akyuelltfokus.se