Kontakta oss

UTRIKES

Högerextremister tokförnedrade två gånger i helgen

Publicerat

den

NATIONELLA RÖRELSEN Minimalt medhåll och stort motstånd. Högerextrema nationalister åkte på två rejäla nederlag i helgen när de försökte anordna demonstrationer mot flyktingar och asylsökande.

De brittiska fascisterna i Patriotic Alternative hade annonserat ut att gruppen skulle hålla en demonstration mot planerna på ett nytt flyktingboende på en nedlagd militärbas i staden Lincoln i Lincolnshire under lördagen. Bara omkring 25 personer dök upp. Den lilla gruppen boxades in på ett torg och omringades snabbt av över hundra antifascister. Enligt uppgift överröstades fascisternas ljudanläggning flera gånger.

Lokalborna i Long Eaton gillar inte fascister

På söndagen försökte samma grupp fascister demonstrera vid ett hotell i Long Eaton som används för att hysa asylsökande. Här möttes man återigen motstånd från antirasister.

Under söndagen hade Patriotic Alternative ringt efter förstärkning, men trots att man lyckades bli något fler än under söndagen så uteblev den förväntade massmobiliseringen. Den enda massa de möttes av var en antifascistisk folkmassa. Enligt lokala medier var motdemonstranterna tre gånger så många. Till slut ställde fascisterna in demonstrationen framför asylboendet och blev eskorterade till en park med polisbeskydd där gruppen fick hålla tal för sig själva.

Aktivisten Paul Sillett från Unite Against Fascism var närvarande i Long Eaton och är nöjd över lokalbornas antifascistiska civilkurage.

– Vi stoppade dem i princip från att göra något i en halvtimme. Polisen kunde inte göra något först, men sedan anlände förstärkningar och skyddade dem, säger Paul Sillett till tidningen Morning Star.

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se