Kontakta oss

INRIKES

SD-nämndeman patrullerar gatorna med våldsbrottslingar

Publicerat

den

sooart3
STOCKHOLM| På dagtid dömer han människor i Södertörns tingsrätt, men på kvällarna har han patrullerat med personer som är dömda för grov kriminalitet och som enligt egen utsago vill ta lagen i egna händer.

Aftonbladet har avslöjat att nämndemannen Steffen Martinsson har patrullerat med det nazistkopplade medborgargardet Soldiers of Odin i Stockholm i mars. Martinsson sitter som nämndeman i Södertörns tingsrätt på ett SD-mandat. Han är regelbundet med i huvudförhandlingar i domstolen och dömer och friar människor i diverse brottmål.

När Aftonbladet konfronterar nämndemannen med uppgifterna så sker det mitt under det högerradikala jippot ”Folkets demonstration” där Martinsson även arbetar som funktionär.

På frågan om Steffen Martinsson inte ser någon konflikt mellan att patrullera gatorna tillsammans med kriminellt belastade högerradikaler svarar Martinsson nej och tillägger att han gör det eftersom han anser att Soldiers of Odin vill skapa ordning i Sverige.

Tidigare granskningar av Soldiers of Odin visar att flera av flera av de så kallade gatupatrullerna har haft en stor mängd kriminellt belastade personer i sina led. Bland de dömda personerna återfinns bland annat radikala nazister och tidigare gängmedlemmar.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se