Kontakta oss

INRIKES

Hovet: ”Kungafamiljen står bakom metoo-initiativet”

Publicerat

den

INRIKES Enligt Svenska Dagbladet ska kronprinsessan Victoria blivit utsatt för sexuellt ofredande på Svenska Akademiens sammankomst på Djurgården i Stockholm. Samtidigt meddelar hovet att kungafamiljen stödjer metoo-initiativet.

Tidigare idag avslöjade Svenska Dagbladet att den så kallade ”kulturmannen”, Jean-Claude Arnault, som verkar i anslutning till Svenska Akademien, antastat kronprinsessan Victoria. I samband med avslöjandet kom det även fram att kungafamiljen stödjer den så kallade metoo-rörelsen. Till SVD säger hovets informationschef, Margareta Thorgren, att uppgifterna om Jean-Claude Arnaults maktmissbruk och sexuella övergrepp är skrämmande.

– Uppgifterna om och kring Jean-Claude Arnault som media rapporterat om sedan i höstas är skrämmande. Kungafamiljen står bakom metoo-initiativet. Just den här uppgiften har jag inte möjlighet att kommentera.

Övergreppet mot kronprinsessan Victoria ska ha handlat om rent tafsande och skett i Svenska Akademiens villa Bergsgården på Djurgården. Enligt Svenska Dagbladet lever den rika kultureliten i ett parallellsamhälle där kriminella ofta skyddas genom en utpräglad tystnadskultur. Den rika kultureliten kring Svenska Akademien ogillar även att samarbeta myndigheterna, såvida det inte gäller olika former av bidrag. Inte ens när det gäller sexuella ofredanden.

– Man pratar inte om vissa saker utanför kretsen, så är det bara. Ett evigt tystnadslöfte ingår, säger en person som har arbetat på Forum till SVD.

Läs hela reportaget här.

 

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se