Kontakta oss

UTRIKES

Hundratals högerextremister har attackerat Auschwitz-Birkenau via Google Maps

Publicerat

den

Foto: Dineshraj Goomany

UTRIKES    På Google Maps kan besökare betygsätta och skriva kommentar platser man besökt. Något som högerextremister har utnyttjat för att håna minnet av de romer och judar som mördades i koncentrationslägret Auschwitz-Birkenau. Det rapporterar brittiska The Guardian.

”Heil Hitler”, ”Synd att det är så länge sedan SS upplöstes” och ”Duscharna var en fantastisk upplevelse” är några av de kommentarer som The Guardian återger som exempel på antisemitiska och hånande kommentarer på Google-Maps. I granskningen hittade The Guardian över 150 antisemitiska recensioner om det nationalistiska koncentrationslägret där över 1,1 miljoner människor mördades.

Enligt Google har företaget klara regler som förbjuder stötande och falska recensioner. I en kommentar till The Guardian säger en av Googles talespersoner att företaget jobbar dygnet runt för att jobba med kommentarer på Google Maps. Men i The Guardians granskning framgår det att vissa av hatiska kommentarerna är flera år gamla.

– Vi har klara policys som förbjuder stötande och falska recensioner och vi arbetar dygnet runt för att övervaka Maps. I det här fallet vet vi att vi måste göra det bättre och arbetar för att utvärdera och förbättra våra system, säger en talesperson på Google till The Guardian.

Källa: The Guardian.

Stöd röd alternativmedia – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till “0720201984” och märk din gåva med “kaffe”! 👍 Betalningsmottagare k.fredriksson.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@akuelltfokus.se