Kontakta oss

INRIKES

Skattebetalarnas Riksförbund vill ta tillbaka välfärden

Publicerat

den

INRIKES Skattebetalarnas Riksförbund har bildats för att ta kampen mot skattesänkningar, privatiseringar och alla andra former av slöseri med skattepengar.

De som står bakom det nya förbundet är bland annat Daniel Färm från Aktuellt i politiken, Elsa Alm, Tankesmedjan Tiden och LO-ekonomen Åsa-Pia Järliden Bergström tillsammans med flera andra som främst kan kopplas till Socialdemokraterna.

I en debattartikel beskriver de hur de tänker ta kampen mot vinsterna i välfärden och skatteslöseriet det medför. De vill stoppa privatiseringar, utförsäljningar och dyra konsulter. De har också som mål med att sätta stopp för skattesänkningar och rot- och rutbidrag som enbart gynnar överklassen.

I debattartikeln ger de sig på den nyliberala marknadsextremismen.

– Verkligheten har nämligen motbevisat gamla nyliberala dogmer. Skatt är varken stöld eller ett sätt att hålla medborgarna tillbaka. Tvärtom är skatter, om de utformas rätt och rättvist, ett bra sätt att finansiera byggandet av ett samhälle där alla – oavsett social eller ekonomisk bakgrund – kan uppfylla sina drömmar, skriver förbundet i debattartikeln.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se