Kontakta oss

iFOKUS

KDU-topp hyllar Irans mördardiktator!

Publicerat

den

MALMÖ| KD-politikern och ordföranden för KDU i Malmö hyllar Irans förre mördardiktator på microbloggen Twitter.

”En tweet till minne av Hans Majestät konungen av Iran på hans 96-årsdag!” skriver Kristdemokraten och ordföranden för KD:s ungdomsförbund i Malmö, Robin Persson. Det är inte enda gången ungdomspolitikern hyllat den Iranska diktatorfamiljen. En granskning Aktuellt Fokus gjort visar att Robin Persson i januari 2016 skrev ”Med djup sorg jag vaknar till nyheten att H.K.H Prinsessan Ashraf av Iran avlidit vid en ålder av 96” i ett inlägg.

Mohammad Mosaddeq, Irans första demokratiskt valda ledare, avsattes 1951 i en statskupp arrangerad av amerikanska underrättelsetjänsten CIA och brittiska MI6. Mohammad Reza Pahlavi, ”Shahen av Iran”, tillsattes som landets enväldiga monark.

Mohammad Reza Pahlavis totalitära monarki kom att präglas av tortyr, avrättningar och förtryck mot oliktänkande. Tusentals studenter, fackliga arbetare och politiska aktivister fängslades och mördades av Irans ökända säkerhetspolis SAVAK som instiftades på initiativ av Shahen. Mohammad Reza Pahlavi störtades i en folklig revolution 1979 och tvingades fly till Egypten där han avled året därpå.

Robin Persson är inte den första KDU-representanten att uttrycka extrema åsikter på Twitter. I augusti 2015 kunde Aktuellt Fokus avslöja att Adam Davidsson, distriktsordföranden för KDU i Skåne, ville skicka svenska kustbevakningen till Medelhavet för att stoppa båtar med flyktingar från Daesh:s terror i Syrien.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se