Kontakta oss

INRIKES

Inte ens L-väljarna vill ha Johan Perhson (L) som statsminister

Publicerat

den

Foto: Holger Motzkau  

INRIKES   Bara fem procent av Liberalernas väljare vill ha Johan Perhson som partiledare. Men enligt Johan Pehrson själv borde han vara statsminister, det säger han i en färsk intervju med tidningen GP.

Liberalernas nya partiledare Johan Pehrson säger att Liberalerna är beredda att stödja Ulf Kristersson i nästa statsministeromröstning efter valet. Men enligt Pehrson är det han själv som borde bli nästa statsminister. Det säger han i en ny intervju med tidningen Göteborgs Posten.

Johan Pehrson uttalar sig i GP

– Jo, det är jag som bör vara det, men jag jobbar med politiska realiteter och då är vårt budskap att vi är beredda att stödja Ulf Kristersson, säger han i en intervju med GP.

Inte populär hos de egna väljarna

När Johan Pehrson kandiderade till partiledarposten 2019 ville hans eget partidistrikt, Örebro, inte nominera honom. Medlemmarna röstade för Erik Ullenhag medan länsförbundet nominerade Nyamko Sabuni. Faktum är att Johan Pehrson inte fick en enda nominering av något av partiets 21 länsförbund.

Johan Perhson är inte bara impopulär inom det egna partiet. Han är även djupt impopulär bland Liberalernas väljare. I Expressens Demoskopmätning inför partiledarvalet 2019, ville bara fem procent av Liberalernas egna väljare se Johan Pehrson som partiledare.

I den senaste väljarbarometern från Novus som publicerades den sjunde april, fick Liberalerna rekordlåga 2,1 procent.

 

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se