Kontakta oss

KRÖNIKA

Iréne Svenonius välfärdsguide

Publicerat

den

KRÖNIKA    Ärligt talat så föredrog jag när Svenonius bara sysslade med korruption och höll käften. Likt Bagdad Bob förnekar hon det uppenbara och försöker ge sken av att vårdkrisen inte existerar i Stockholm.

Vårdpersonalen vittnar om extrema arbetsförhållanden och patienter som har dött i onödan på grund av platsbrist. Samtidigt har ansvariga politiker varslat över tusen vårdpersonal och beslutat att införa anställningsstopp. Finansregionrådet Iréne Svenonius, som sitter i Moderaternas partistyrelse, är ytterst ansvarig för sjukvården i Stockholm. I intervju efter intervju har Svenonius förnekat att det råder kris inom vården. Istället har hon försökt skylla krisen på att det har funnits för få vårdcentraler och för lite privatiseringar.

Precis som med korruptionen är retoriken en del av Svenonius politiska agenda. För att förtydliga vad jag menar har jag tagit fram en välfärdsguide à la Svenonius!

Skapa dina egna möjligheter!

Steg 1: Bana väg för en välfärd baserad på privata sjukvårdsförsäkringar. Skapa efterfrågan genom att urholka den offentliga välfärden genom massuppsägningar och budgetåtstramningar.

Bli din egen influencer!

Steg 2: Stjäl det mediala tolkningsföreträdet från den bråkiga vårdpersonalen. Se till att medierna målar upp en bild av att det minsann finns två sätt att se på saken, och att din synpunkt får lika mycket utrymme som vårdpersonalens.

Unna dig nått extra!

Steg 3: Och du, häng inte med hakan när hela Sverige rasar av vrede över dina handlingar. Vid din dörr flockas lobbyister, näringslivsföreträdare och vårdföretagare med blommor i hand, hurrandes över dina heroiska hjältedåd i den fria marknadens namn. Se till att sko dig ännu mer och glöm för guds skull inte att höja din egen politikerlön senare i år. Det förtjänar du efter allt slit.

Var inte orolig för motgångar!

Steg 4: Svenskarna behöver du inte vara rädd för i längden. De fungerar nämligen lite som tjuren Ferdinand, som just har satt sig på getingen. De återgår till sin passiva, lydiga Jantementalitet fortare än du hunnit säga ”Sverige har aldrig varit rikare”. Oroa dig inte för att de ska göra någon form av motstånd, det är ungefär lika sannolikt som att privatiseringar skulle vara lyckade. Noll kända fall hittills med andra ord!

Lycka till nu, och glöm inte att skaffa ett generöst avgångsvederlag ifall du skulle misslyckas med steg 2 och bli petad i sidled.

 

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se