Kontakta oss

UTRIKES

Islamska Staten går över till dollar när pengarna sinar

Publicerat

den

SYRIEN| IS har gjort verklighet av borgerlighetens våta dröm och har precis halverat lönerna för arbetare i sin självutnämnda huvudstad Al Raqqa i Syrien. Mycket tyder på att det salafistiska terrornätverket håller på att få slut på pengar.
Halverade löner är ett faktum i IS självutnämnda huvudstad. Så sent som förra året stoltserade nätverket med att de hade tryckt upp en egen valuta och att de var på väg att bli självständiga men på grund av stora bakslag har man nu fått tänka om. Informationen kommer från människor som nyligen har rymt från Raqqa. Till nyhetsbyrån AP säger en exilsyrier i Turkiet att det inte bara är krigarna som har fått sina löner nedskurna. Istället gäller det alla som befinner sig i IS-ockuperade områden, från lärare till shariadomstolarna.

Förutom den kraftiga lönedumpningen ska det endast gå att betala med dollar nuförtiden i IS-ockuperade områden nuförtiden. Pengarna har med andra ord sinat och nu är man tvungna att använda sig av Wall Streets valuta istället för sin egen.

Källa: TV2 Norge.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se