Kontakta oss

INRIKES

Ivar Arpi om Utöya: Breivik ville skada konservativa

Publicerat

den

Foto: Jesper Sandström

INRIKES   Var Breiviks terrorattacker mot Arbetarpartiet i Norge egentligen en riktad attack mot konservativa moderater? Det anser Svenska Dagbladets Ivar Arpi i ett uppmärksammat blogginlägg.

77 människor mördades i Anders Behring Breivik terrordåd i Oslo och på Utöya. Måltavlorna för attackerna var den socialdemokratiska regeringen och Arbetarpartiets ungdomsförbund. Breivik mål var att radera en hel generation av unga ledande socialister. Totalt mördades 69 personer på Utöya. Hälften av dessa var under 17 år, det yngsta dödsoffret var bara 14 år. Under rättegången förklarade Breivik sitt motiv med att han vill stoppa mångkulturalismen och det så kallade ”folkutbytet” av det norska folket.

Trots att attackerna riktade sig mot unga socialister anser högerskribenten Ivar Arpi att Breivik egentligen var ute efter skada konservativa. Det skriver Ivar Arpi i ett nytt blogginlägg med rubriken: ”Breiviks syfte var en häxjakt på konservativa”.

”När åklagaren under rättegången frågade Breivik vad syftet med attentatet den 22 juli var sade han att det var för att få igång en häxjakt mot moderata kulturkonservativa till höger. Detta skulle leda till ökad polarisering, censur och radikalisering, påstod han.”, skriver Ivar Arpi

Hård kritik

På sociala medier har mängder med människor reagerat kraftigt på Ivar Arpis blogginlägg. Här nedan följer ett axplock.

Stöd röd media – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till: 0720201984! ✌ (betalningsmottagare k.fredrikssom)

 

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se