Kontakta oss

INRIKES

Bulletin plagierade sin egen logga

Publicerat

den

HÖGERN    Bulletin har avslöjats med att plagiera sina artiklar från andra medier. Nu visar det sig att till och med namnet och tidningens logga har plagierats.

I december startade det nya massiva högerprojektet med kända namn som Tino Sanandaji, Ivar Arpi, Thomas Gür, Caroline Dahlman och Paulina Neuding. Nu inte ens tre månader senare har Bulletin drabbats av flera hårda bakslag. Så sent som i veckan avslöjade Dagens Nyheter att det konservativa flaggskeppet har plagierat flera artiklar på sin hemsida. Nu visar det sig att gänget kring Bulletin till och med har plagierat tidningens logga.

På internet har bland annat författaren Maria Robsahm uppmärksammat Bulletins slående likheter med en lokal veckotidning från Philadelphia. Enligt Robsahms granskningar var gavs veckotidningen ut mellan 1847–1982 2004 köpte en grupp högermän loss rättigheterna, döpte om tidningen till The Bulletin och försökte återuppliva tidningen med samma ikoniska typsnitt som förr. Fem år senare kastade högern in handduken då de insåg att befolkningen i Philadelphia inte tilltalades av The Bulletins konservativa nyheter.

Tror du att Bulletin har plagierat The Bulletins namn och logga? Titta på likheterna och avgör själv.

Svenska Bulletin.nu

Den amerikanska versionen

Originalutgåvan

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se