Kontakta oss

INRIKES

Joakim Lamotte censurerar kritiker

Publicerat

den

INRIKES Joakim Lamotte har efter ett uppehåll återigen börjat med skolföreläsningar. Efter ett besök på Jensen Grundskola i Göteborg fick han efteråt kritik. Lamotte valde att censurera kritiken och starta ett drev mot kritikerna.

Sedan två år tillbaka har den kontroversiella journalisten Joakim Lamotte inte blivit bokade för några föreläsningar på skolor. I måndags genomförde han sin första skolföreläsning då han blivit inbjuden av rektorn på Jensen Grundskola i Göteborg. Både Lamotte och skolans rektor fick motta kritik för föreläsningen. En av kritikerna var Anna Wiger Jensen från skolkoncernen.

Efter att skolan mött en hatstorm från Lamottes följare valde Wiger Jensen att bemöta kritiken på Lamottes egen facebooksida. Det tog inte lång tid förrän Lamotte valde att censurera inlägget. Lamotte påstår att han inte raderat någon kritik men Aktuellt Fokus har gått igenom kommentarerna utan att kunna hitta Wiger Jensens kommentar. Kommentaren sparades som bild av Wiger Jensen och du kan läsa den här nedan:

Lamottes anhängare skickar våldtäktshot
En av anledningarna till att Lamotte anses vara kontroversiell är de dreven han utsätter privatpersoner för. Lamotte har en hatsvans som han skickar på kritiker som oftast blir tvungna att stänga av sina sociala medier.

Nyligen gjorde Lamotte ett omtalat reportage där han hängde ut en våldtäktsmans föräldrar. Reportaget mötte kritik och slutligen valde facebook att ta bort reportaget. En av kritikerna var feministen Myra Åhbeck Öhrman som enbart kritiserade hans uthängning av föräldrarna. Lamotte ljög om kritiken och påstod att Öhrman försvarade våldtäktsmannen.

Lamottes attack mot Öhrman ledde till att hon fick motta flera våldtäktshot från Lamottes anhängare. Hoten skedde på både på Lamottes egen facebooksida och på Öhrmans egna sociala medier. Lamotte påstod att han aldrig sett något våldtäktshot i sina kommentarsfält.

– Jag har inte läst att ”nån borde våldtas”, men om det är så är det ju fruktansvärt. Då rekommenderar jag dem att anmäla inläggen till Facebook och göra polisanmälningar, säger Joakim Lamotte till SVT.

Samtidigt som Lamotte missar våldtäktshoten mot hans kritiker i hans kommentarsfält lyckas han däremot hitta all kritik och vara snabb på att censurera den.

Öhrman har sparat alla våldtäktshot och kommentarer från Lamottes anhängare. Du kan läsa dom här.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se