Kontakta oss

INRIKES

Vapenmisstänkt NMR-nazist samlade bajs i sovrummet

Publicerat

den

Leo Hugsén- Faksimil antifa.se

INRIKES  Polisen misstänkte att man hade hittat sprängmedel i NMR-nazistens sovrum. Det visade sig vara bajs.

Det var den 12 juni 2018 som polisen genomförde en husrannsakan i NMR-nazisten Leo Hugséns lägenhet i Mariefred på grund av misstankar om olaga vapeninnehav. I lägenheten hittade polisen både vapen och ammunition samt mänsklig avföring. Det framgår av polisens förundersökning.

Under husrannsakan hittade polisen ett oidentifierbart föremål i sovrummet som man misstänkte var sprängmedel. Lägenheten utrymdes och polisens bombgrupp kallades in. Efter en kort stund kunde bombgruppen konstatera att det inte rörde sig om sprängmedel. Det oidentifierbara föremålet visade sig vara mänsklig avföring. Några spår av husdjur fanns inte i lägenheten.

”Då vi gjorde husrannsakan på aktuell adress påträffades ett okänt föremål liggandes i en garderob i sovrummet. Ingen kunde på platsen identifiera föremålet varpå kontakt gjordes med VB, bombtekniker kom till platsen för att säkra föremålet. Bombtekniker gjorde bedömningen att det var avföring, föremålet kvarlämnades i aktuell bostad utan vidare åtgärd.” skriver polisen i förundersökningen.

Faksimil från Polisens förundersökning

I lägenhetens tillhörande förråd hittade polisen en revolver och diverse ammunition i olika kaliber. Enligt polisen saknade revolvern slagstift. Förutom vapen, ammunition och bajs fann polisen även nationalistisk och nazistisk litteratur och propaganda från Nordiska Motståndsrörelsen.

Foto: Polisen

Foto: Polisen

Leo Hugsén har varit medlem i Nordiska Motståndsrörelsen sedan flera år och har deltagit på en rad nazistiska arrangemang genom åren. Det rapporterar antifa.se

 

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se