Kontakta oss

INRIKES

Jubel när Strike Back och Försvara Strejkrätten prisades i Norrköping

Publicerat

den

INRIKES Över 90 arbetare från samtliga LO-förbund applåderade när nätverken Försvara Strejkrätten och Strike Back prisades under Kommunistiska Partiets arbetarkonferens i Norrköping under lördagen. Syftet med konferensen är att börja ta de första spadtagen för en ny och okorrumperad arbetarrörelse i Sverige.

Under lördagen hade Kommunistiska Partiet bjudit in fackligt aktiva från samtliga LO-förbund och Syndikalisterna till en arbetarkonferens för att diskutera frågan hur man bygger en ny okorrumperad arbetarrörelse i Sverige. Under konferensen prisades de bägge nätverken Försvara Strejkrätten och Strike Back och fick motta varsin check på femtusen kronor.

Det började med att fackliga aktivister från nätverket Försvara Strejkrätten i Västerbotten frågade Kommunistiska Partiet om de kunde sponsra deras verksamhet med en slant. Därefter var det inga tvivel om saken, nätverket skulle få en slant men de skulle också prisas och uppmärksammas på K:s arbetarkonferens. Ikväll gick konferensen av stapeln i Norrköping. Inför ett 90-tal arbetare från samtliga LO-förbund, Syndikalisterna och andra arbetarvänner fick representanter för nätverken motta varsin solidaritetsgåva från Kommunistiska Partiet.

– Dom har gjort ett fantastiskt fint arbete. Har lyckats samla flera fackklubbar bakom upprop, demonstrationer och på olika sätt agerat. När vi ändå gjorde det så tänkte vi att Strike Back i Stockholm och det arbete dom har bedrivit också var värt att uppmärksamma, säger Ulf Nilsson till Aktuellt Fokus.

Se resten av intervjun med Ulf Nilsson här nedan.

Kim Fredriksson – Emil Tholander
redaktionen@aktuelltfokus.se