NOTISER

Kajsa Ekis Ekman slår tillbaka mot Nyheter Idag

ekisnyheteridag
INRIKES| Nyheter Idag basunerade ut att journalisten och författaren Kajsa Ekis Ekman anser att thailändskor är synonymt med “billig fitta”. På sin officiella Facebooksida dementerar Ekis påståendet och slår tillbaka mot den högerradikala nyhetssajten.

Under gårdagen gick Kajsa Ekis Ekman ut på sin officiella Facebooksida och dementerade Nyheter Idags påstående. I en enkel och klargörande statusuppdatering hänvisar Ekis till sin originaltext i tidningen Ottar där hon använde sig av uttrycket ifråga. Hon skriver även att liknelsen till “billig fitta” skrevs utifrån en sexköpande mans perspektiv.

– Alla som läser min originaltext i Ottar inser att jag syftar på sexköpande mäns attityder. Jag har träffat och intervjuat tillräckligt många för att veta hur de ser på kvinnor, jag har hört hur de pratar på planet till Bangkok, och att de inte går på bordell för att att säga ave maria direkt.

nyheteridagekis1

Skärmdump på Nyheter Idags löpsedel

Enligt Ekis Ekman har Nyheter Idags artikel inneburit att hon har blivit kontaktad av människor som trodde att ser ner på thailändskor. Så är inte fallet enligt Ekis och hon står på sig att det är så sexköpande mäns kvinnosyn ser ut på riktigt.

– Nu har jag fått ett antal arga mail delvis av svenska män gifta med thailändskor och delvis från thailändskor som sett vad rasistsajten skriver och tror att jag ärligt talat skulle stå för den attityden! Det är självklart inte så utan det jag refererar till är sexköpande mäns kvinnosyn.

Kajsa Ekis Ekman har sedan tidigare uppmärksammats då hon fängslades av den israeliska apartheidstaten i samband med Ship to Gaza. Hon har även skrivit en bok om den ekonomiska krisen i Grekland och lyckades således dra ned byxorna på stora delar av EU-etablissemanget och den ekonomiska och politiska makteliten i Europa. Ekis Ekman är uttalat vänsterradikal och antikapitalist. Hennes officiella Facebooksida finner du nedan.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1036113166459810&id=268001276604340

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

5 kommentarer

5 Comments

 1. Hans Lundgren

  2016-07-24 den 18:09

  Alla människor som har grundläggande kunskaper i svenska språket och förstår skriven text förstår att hon är något till vänster, då förstår man också att hon kan inte se ner på kvinnor, att hon är för utjämning mellan könen,man skall vara näst intill analfabet för att inte förstå att hon pratade om männens syn på kvinnor när hon använde epitetet \”billig fitta\”. \”Billig fitta\” är ett uttryck som bättre passar in på A.Bard än på någon annan i sammanhanget.

 2. Staffan Jacobson

  2016-07-24 den 16:50

  Kan bero på att hon har rätt.

 3. Nicklas Foresti

  2016-03-19 den 13:08

  Hon hamnar i klistret oftare och oftare, den där Ekman.

 4. Pingback: Thailands ambassadör till attack mot RFSU-tidning för Ekis-citat om billig fitta - Nyheter Idag

 5. Johanne

  2016-03-18 den 11:28

  Helt rätt, stå på dig!

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp