NOTISER

Källa till Aktuellt Fokus: ”G4S-vakten har fått sparken”

g4svast

INRIKES | Efter att en busschaufför blivit trakasserad och nedbrottad av vakter och kontrollanter från G4S har pressen på företaget blivit stor från allmänheten. Västtrafik har gått så långt att man nu väljer att inte längre anlita G4S för de aktuella tjänsterna.

Enligt källor som Aktuellt Fokus har talat med ska det hela ha sänt svallvågor upp till företagsledningen. Något som ska ha inneburit att den aktuella vakten ska ha fått sparken från sitt jobb på G4S.

G4S vill inte dementera eller bekräfta

G4S vill inte bekräfta eller dementera de uppgifter Aktuellt Fokus reporter har att komma med. Från företagets sida säger man att man inte vill kommentera enskilda personers anställningar.

Men enligt ett pressmeddelande från Västtrafik så skriver den tidigare beställaren att man inte kommer att använda sig av G4S biljettkontrollanter länge, istället har Västtrafik vänt sig till Securitas, som man har anlitat sedan tidigare.

Agerandet mot busschauffören har väckt stor ilska bland både facket och busschaufförer som har protesterat. Majoriteten av busschaufförerna har vägrat att släppa ombord kontrollanter sedan händelsen vilket har varit en bidragande faktor till att Västtrafik kände sig pressade till att agera.

Filmklipp från händelsen

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus

3 kommentarer

3 Comments

 1. Alex

  2015-06-03 den 22:18

  De borde få en rejäl spark i röven de jävlarna. Västtrafik har flera gånger bevisat att de inte kan skapa en trygg och säkert resemiljö för folket och de borde skämmas över det. Gud vet hur ska Securitas vara nu efter G4S. Dessutom borde biljetter vara mycket billigare än vad de är nu.

 2. Oskar

  2015-06-03 den 16:33

  Jag älskar poetisk rättvisa, vilken grej!

  Däremot reagerar jag på \”Majoriteten av busschaufförerna har vägrat att släppa ombord kontrollanter sedan händelsen…\”
  Det låter lite mycket. Hur fick ni den siffran?

  Är det verkligen majoriteten är det ännu fetare, men det låter mycket i mina öron, då chafförerna begår tjänstefel om de inte samarbetar med sina kollegor, men om tillräckligt många gör det så kan inte alla få varningar/sparken etc.

 3. jambi

  2015-06-03 den 16:20

  Transportarbetareförbundet stödjer väktarna som misshandlade och förnedrade en kommunalansluten busschaufför på väg till bussdepån efter ett 11-timmaspass i Göteborg. Kallar honom en person klädd i bussuniform som saknade färdbevis. Tidningen Transportarbetaren raderade kommentarerna och stängde ner kommentarsfunktionen i sin artikel om \”bussbråket\”.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp