Kontakta oss

NOTISER

Källa till Aktuellt Fokus: ”G4S-vakten har fått sparken”

Publicerat

den

g4svast

INRIKES | Efter att en busschaufför blivit trakasserad och nedbrottad av vakter och kontrollanter från G4S har pressen på företaget blivit stor från allmänheten. Västtrafik har gått så långt att man nu väljer att inte längre anlita G4S för de aktuella tjänsterna.

Enligt källor som Aktuellt Fokus har talat med ska det hela ha sänt svallvågor upp till företagsledningen. Något som ska ha inneburit att den aktuella vakten ska ha fått sparken från sitt jobb på G4S.

G4S vill inte dementera eller bekräfta

G4S vill inte bekräfta eller dementera de uppgifter Aktuellt Fokus reporter har att komma med. Från företagets sida säger man att man inte vill kommentera enskilda personers anställningar.

Men enligt ett pressmeddelande från Västtrafik så skriver den tidigare beställaren att man inte kommer att använda sig av G4S biljettkontrollanter länge, istället har Västtrafik vänt sig till Securitas, som man har anlitat sedan tidigare.

Agerandet mot busschauffören har väckt stor ilska bland både facket och busschaufförer som har protesterat. Majoriteten av busschaufförerna har vägrat att släppa ombord kontrollanter sedan händelsen vilket har varit en bidragande faktor till att Västtrafik kände sig pressade till att agera.

Filmklipp från händelsen

https://www.youtube.com/watch?v=GZ7ywtT7wb0

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus

Fortsätt läsa
Annons