Kontakta oss

INRIKES

Kapten Röd hyllar Kommunistiska Partiets kupp mot Nordea

Publicerat

den

KULTUR Den kända svenska reggaeartisten, Kapten Röd hyllar Kommunistiska Partiets kupp på Nordeas bolagsstämma häromdagen.

Genom att införskaffa en enda aktie i storbanken Nordea öppnades möjligheten till talartid på bankens bolagsstämma. En möjlighet som utnyttjades till fullo av slaktaren Karl Gustav Nilsson från Ludvika då han och Kommunistiska Partiet fullkomligt kuppade hela tillställningen.

Mitt inför aktieägare och kapitalister greppade Karl Gustav Nilsson mikrofonen och talade klarspråk om den tvivelaktiga banken . Bland annat konstaterade han att det fanns mer än en skatteflykting i rummet.

Efteråt har tiotusentals människor hyllat kommunisternas kupp på sociala medier. En av alla som har gått ut och tagit ställning är reggaeartisten Kapten Röd. På Facebook har han delat kommunisternas Youtubeklipp och fullkomligt hyllar den kommunistiska kuppen ”Jag blev precis religös” och ”Detta är så vackert!” skriver han bland annat. Kapten Röd påpekar att han tycker att Kommunistiska Partiet agerande inte är partipolitiskt i hans ögon, istället kallar han kuppen för 100 procent medmänsklig.

Maria Johansson
nmaria.johansson@aktuelltfokus.se